پشمی


پارچه‌ای است که با استفاده از موی حیوانات تولید می‌شود. این پارچه قرن‌های پی در پی مورد استفاده بشر بوده و با استفاده از آن محصولات متنوعی تولید شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که پارچه پشمی دارد، آن است که تراکم و ضخامت آن باعث می‌شود تا در زمان استفاده بدن فرد در برابر شما مقاوم باشد. همچنین این پارچه با توجه به الیاف طبیعی که دارد، عرق بدن را جذب می‌کند و وزن بسیار سبکی نیز دارد به همین دلیل فرد در زمان استفاده احساس راحتی بیشتری نسبت به سایر پارچه‌ها دارد.

کاربردهای پارچه پشمی: پارچه پشمی در طول زندگی بشر بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفته است زیرا این پارچه هم از دوام بالایی برخوردار است و هم در برابر حرارت و شعله آتش نیز مقاومت خوبی دارد. به طور کلی از پارچه پشمی به منظور تولید کت و شلوارهای رسمی بسیار استفاده می‌شود زیرا این پارچه به خوبی رو تن قرار می‌گیرد و استایل منحصربه‌فردی را برای او به همراه می‌آورد. از دیگر کاربردهای این پارچه نیز می‌توان به تولید انواع ژاکت، دستکش، کلاه، پالتو، شلوار و … اشاره کرد. 





آشنایی با اصول شستن لباس های پشمی: بهتر است بدانید که در واقع پشم جزو پارچه های حساس و ظریفی خواهد بود که به شدت در صورت شست و شو مستعد چروک شدن، جمع شدن و آب رفتن خواهد بود. البته که این حساسیت و ظرافت پارچه چندان تغییری در نیاز به شستشوی آن ایجاد نمی کند و در نتیجه بدین معنی نیست که گاه و بی گاه آن را بشویید. به صراحت می توان گفت که برای شستشوی هر لباس با هر جنسی که دارد روش های متفاوتی در نظر گرفته شده که می توانید از آن ها استفاده نمایید.

مراحل شستشوی لباس های پشمی:

  • تنها در صورت نیاز لباس پشمی خود را بشویید:

دقت داشته باشید که شستن بیش از اندازه لباس های پشمی باعث رسیدن آسیب جدی به الیاف لباس تان خواهد شد. به همین خاطر بهتر است تا زمانی که کثیف نشده اند اقدام به شستن شان نکنید.

  • پیش از شستن لباس را درون آب بخیسانید:

معمولا خیس شدن کامل لباس های پشمی بین ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول می کشد که پیش از آغاز شستشو باید مطمئن شوید که لباس تان به خوبی خیس شده باشد.

  • ابتدا لکه بری کنید:

توصیه می شود که پیش از آغاز شستشوی لباس حتما لکه های موجود روی آن را از بین ببرید زیرا انجام این کار باعث می شود تا لکه بر روی لباس تان ماندگار نشود و لباس سریع تر تمیز گردد.

  • از مواد شوینده مناسب برای شستشو استفاده کنید:

به هیچ برای شستن لباس پشمی خود به سراغ مواد سفید کننده قوی از جمله وایتکس نروید زیرا در این صورت لباس تان آسیب جدی خواهد دید. در واقع بهتر است از پودر صابون و یا پودر دستی برای شستن لباس های پشمی خود استفاده نمایید بدین صورت که در ابتدا پودر صابون را درون آب گرم حل کنید، سپس با مقداری آب سرد ترکیب کرده و در نهایت به لباس های خیس شده اضافه کنید.

  • لباس ها را خیلی چنگ نزنید:

دقت داشته باشید که چنگ زدن به لباس های پشمی در حین شستشو باعث می شود تا لباس تان پرز بدهد. به همین خاطر از انجام این کار به شدت خودداری نمایید.

  • تا حدالامکان از ماشین رختشویی استفاده نکنید:

همانطور که می دانید شستن لباس های پشمی با ماشین لباسشویی کار درستی نیست اما اگر به هر دلیلی حوصله شستن لباس تان را به صورت دستی نداشتید می توانید ماشین را بر روی حالت شستشوی لباس های ظریف تنظیم کنید و از آب سرد و صابون برای شستن آن استفاده نمایید. همچنین توصیه می شود که مدت زمان شستشو را بر روی حالت طولانی قرار ندهید.

  • لباس های شسته شده را آویزان نکنید و اتو نزنید:

توصیه می شود که به هیچ وجه لباس پشمی شسته شده را آویزان نکنید زیرا این کار باعث تغییر شکل لباس تان خواهد شد. در واقع بهترین کار این است که یک حوله تمیز را روی سطحی صاف پهن کنید و لباس تان را روی آن قرار دهید. سپس حوله را با لباس روی آن رول کنید و کمی فشار دهید تا آب باقی مانده پس از شستشو از بافت پارچه خارج گردد.

پس از اینکه آب اضافی لباس گرفته شده می توانید پارچه را روی سطحی پهن کنید تا با جریان هوا خشک شود. دق داشته باشید که نباید از گرمای بخاری و یا شوفاژ برای خشک شدن لباس های پشمی تان استفاده کنید و چنانچه نیاز به اتو داشتید بهتر است از اتو های بخار استفاده نمایید.

البته اگر به اتوبخار دسترسی نداشتید می توانید یک پارچه سفید و تمیز روی لباس پهن کنید و سپس آن را اتو نمایید. توصیه می شود که به هیچ وجه لباس پشمی تان را زمانی که خیس است اتو نکنید و اجازه دهید کامل خشک شود و سپس برای اتو کردن اقدام نمایید.

چه تفاوتی بین انواع مختلف پارچه پشمی وجود دارد؟

 انواع مختلفی از پشم وجود دارد که همه آنها به وسیله گوسفند تولید نمی شوند. 

  • پشم مرینو (Merino wool):

 پشم مرینو یکی از متداول ترین انواع پشم به حساب می آید. بیشتر گوسفند مرینوس در استرالیا پرورش داده می شود و پشم حاصل شده از گوسفند مرینوس جهت تولید انواع مختلفی از پوشاک و مواد صنعتی به کار برده می شود. این نوع از پشم می تواند زیر ۲۰ میکرون قطر داشته باشد. این مسئله باعث می گردد تا این پشم یکی از ریزترین انواع محصولات بافتنی لقب گیرد. هر چند که گوسفند مرینوس در اصل در اسپانیا پرورش داده شده است، اما امروزه به سختی تولید پشم مرینو در این کشور اروپایی اتفاق می افتد. از آنجا که پشم مرینو نسبتا چربی زیادی دارد، بنابراین قبل از فرآوری لازم است تا چربی پشم این نوع از منسوج پیش از اینکه به نخ ریسیده شود، حذف گردد.

  • پشم کشمیری (Cashmere Wool):

 پشم کشمیر یکی از گران ترین و لوکس ترین انواع پشم به شمار می آید. نام کشمیر از منطقه کشمیر هند گرفته شده است. بزهای پوشیده با خز تأمین کننده پشم کشمیر در منطقه ای به نام کشمیر زندگی می کنند. کشمیر با موهایی که قطری کمتر از ۱۸ میکرون دارد، به نرمی و نازکی پشم مرینو است. با این حال قیمت بالای پشم کشمیر ناشی از این واقعیت است که بزهای کشمیر فقط می توانند سالانه حدود ۱۵۰ گرم پشم تولید نمایند. این موضوع سبب می گردد تا این نوع از پشم به کالایی کاملا مورد نظر تبدیل شود. 

  • پشم موهر (Mohair Wool):

 پشم موهر از بزهای آنگورا به دست می آید که به طرز عجیبی موجی و ضخیم هستند. هر چند که جمع آوری پشم موهر بدون آسیب زدن به بزهای آنگورا امکان پذیر است، اما صنعت موهر به دلیل بد رفتاری گسترده با این حیوانات حاوی پشم برای نسل های متوالی درگیر حواشی بوده است. هر چند که این نوع از پشم ممکن است خیلی موج دار نباشد، اما موی موجی بزهای آنگورا به صورت طبیعی منجر به منسوجات بافتنی بسیار موجدار می شود. موهر در بین دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی، در بعضی از شهرها به لباس رایج و مرسوم تبدیل شده بود، به گونه ای که مردم فرش های تولید شده از پشم موهر را در خانه هایشان پهن می کردند. این وضعیت تا زماینکه مسئله سوء استفاده از حیوانات در صنعت موهر پدیدار نشده بود، ادامه داشت. 

  • پشم آلپاکا (Alpaca Wool):

 مردم در آفریقای جنوبی به مدت هزاران سال، آلپاکاها را به دلیل پشم هایشان پرورش می دادند. آلپاکاهای جوانتر می توانند موهایی به کوچکی 15 میکرون داشته باشند، اما پشم آلپاکا با گذشت سن زبر می شود و این مسئله باعث می گردد تا الیاف آلپاکاهای پیر برای اهداف صنعت پوشاک مناسب نباشد. پرورش دهندگان مختلف آلپاکا وجود دارند که از پشم این دام استفاده می نمایند. پشم آلپاکای سوری (Suri alpaca) در میان گونه های این منسوج طبیعی طرفداران بیشتری دارد. هر چند که بعضی از تولید کنندگان از پشم آلپاکای خالص برای تولید پوشاک استفاده می کنند، اما بیشتر تولید کنندگان این نوع از پشم را با گونه های ارزان تر پشم جهت دستیابی به مزایای شکل دهی الیاف آلپاکا بدون متحمل شدن هزینه های اضافی ترکیب می نمایند.

  • پشم شتر (Camel Wool):

 در اوایل قرن بیستم، لباس های تولید شده از موی شتر مقبول نبودند. پشم شتر به گونه ای عجیب عایق است، اما نسبت به انواع دیگر پشم از طول عمر کمتری برخوردار است. از آنجا که موی شتر نسبتا زیر است، لذا برای لباس هایی که با پوست تماس مستقیم دارند، مناسب نیست. 

  • پشم ویرجین (Virgin Wool):

 این نوع از پشم به عنوان پشم بره نیز شناخته می شود. پشم ویرجین از طریق اولین پشم چینی بره تولید می گردد. این عبارت می تواند به پشم هایی که قابلیت بازیافت نیز ندارند، اشاره داشته باشد.

  •  پشم آنگورا (Angora Wool):

 پشم آنگورا از طریق پرورش نوع خاصی از خرگوش به دست می آید که موهای بسیار نرم و ریزی دارد. این نوع از پشم بسیار گران است و خرگوش هایی که این نوع پشم را تولید می نمایند، معمولا در محیط های انسانی نگه داشته نمی شوند. 

  • پشم ویکونا (Vicuna Wool):

 ویکونا یا ویکانا نوعی آلپاکا است که منحصرا بومی کشور پرو به شمار می آید. پشم ویکونا گران ترین نوع پشم موجود محسوب می گردد. دلیل این گرانی عمدتا به دلیل محافظت کشور پرو از منقرض شدن این گونه به وجود آمده است. 

  • پشم لاما (Llama Wool):

 پشم لاما برای پوشیدن شدن در نزدیکی پوست بسیار زبر است، اما برای پوشاک مخصوص بیرون مناسب است. پیدا کردن پرورش دهنده ای که پشم لاما را تولید کند، نسبتا کم است.

  •  پشم کیویوت یا گاومیش نر (Qiviut Wool):

 کیویوت نوعی گاو مشک بومی آلاسکا است. هر چند که الیاف تولید شده توسط این حیوان بسیار زبر است، اما آنها نسبت به پشم گوسفند هشت برابر بیشتر گرما را حفظ می نمایند. این مسئله باعث می گردد تا کیویوت برای تولید دستکش، کلاه و انواع دیگر لباس های مخصوص آب و هوای سرد ایده آل باشد.

پارچه پشمی چگونه تولید می شود؟

 تولید پشم با چیدن پشم های دام آغاز می شود. پشم بعضی از دام ها فقط یکبار در سال زده می شود، اما زدن سه بار پشم بعضی از آنها نیز امکان پذیر است. در ادامه پشم چیده شده تمیز می گردد و درون عدل ها دسته بندی می شود. چند روش مختلف برای حذف کردن چربی پشم در پشم خام وجود دارد، اما بیشتر تولید کنندگان بزرگ از کاتالیست های شیمیایی برای این فرآیند استفاده می کنند. وقتی الیاف پشم تمیز و دسته بندی شد، در فرآیندی به نام کاردینگ به رشته های بلند تبدیل می گردند. این رشته های کارد شده سپس به نخ ریسیده می شوند و بعد از شستشوی نهایی این نخ می توان پوشاک و دیگر منسوجات بافتنی را تولید نمود.
در نهایت منسوجات کامل شده برای توسعه ویژگی های خاص در معرض انواع مختلفی از فرآیندهای پس از تولید قرار می گیرند. مثلا فولینگ (Fulling = پر کردن)، غوطه وری منسوج پشمی در آب برای تولید در هم پیچیدگی الیاف است و کاربینگ (crabbing) فرآیند تنظیم دائمی این در هم پیچیدگی است. در نهایت تولید کنندگان پشم ممکن است تولیداتشان را برای اهداف مقاومت نسبت به جمع شدگی مورد استفاده قرار دهند و به ندرت ممکن است محصولات پشمی کامل شده را رنگ آمیزی نمایند. در مجموع فرآیند تولید پارچه پشمی را می توان به صورت زیر خلاصه نمود: 

پشم چینی: تولید پشم با چیدن پشم دام ها شروع می گردد. 

تمیز کردن: در ادامه پشم چیده شده تمیز می شود. 

دسته بندی کردن: پشم سپس در عدل ها دسته بندی می گردد. 

کاردینگ: کاردینگ فرآیند تبدیل الیاف به رشته های بلند است. 

نخ ریسی کردن: این الیاف کارد شده سپس به نخ ریسیده می شوند. 

بافتن: بعد از شستشوی نهایی، این نخ را می توان به پوشاک و دیگر منسوجات بافتنی بافت. 

پس از تولید: در نهایت منسوجات کامل شده برای توسعه ویژگی های خاص در معرض انواع مختلفی از فرآیندهای پس از تولید قرار می گیرند.

پارچه پشمی در چه مناطقی از جهان تولید می شود؟

استرالیا براساس نقشه جهان، ۲۵ درصد از پشم دنیا را تولید می نماید که باعث می شود تا بزرگترین کشور تولید کننده پشم به شمار آید. چین که یکی از بزرگترین بازارهای منسوج و صنایع نساجی دنیا را دارد، ۱۸ درصد از پشم جهان را تولید می کند. ایالات متحده و نیوزلند با تولید ۱۷ و ۱۱ درصد از تولید پشم جهان به ترتیب سومین و چهارمین تولید کننده برتر پشم به حساب می آیند.

پارچه پشمی چه تأثیری بر محیط زیست دارد؟

 از آنجا که پشم یک منسوج طبیعی است، لذا ذاتا بر روی محیط زیست تأثیر منفی ندارد. تا زمانیکه به دام های تولید کننده پشم اجازه داده شود که آزادانه زندگی کنند، با نشاط به ادامه حیات بپردازند و در معرض روش های غیرانسانی قرار نگیرند، می توان تولید پایدار پشم را امکان پذیر دانست. با این حال فقط چون تولید پشم می تواند پایدار باشد، به این معنی نیست که محصول همیشه پایدار است. در حقیقت عمده تولید پشم یا توسط روش های غیر انسانی به دست می آید با باعث تخریب محیط زیست می گردد. تولید کنندگان پشم در هر جایی از دنیا برای به دست آوردن سود بیشتر از تأثیرات صنعت خودشان بر روی محیط زیست و دام های وابسته بر آن چشم پوشی می کنند و از روش های ذاتا پایدار که انسان ها برای هزاران سال آنها را دنبال کرده اند، صرف نظر می نمایند و هم به دام های حاوی پشم و هم به محیط طبیعی خودشان آسیب می رسانند. مثلا یکی از انجمن های مدافع حقوق حیوانات به نام PETA، مطالب بدی را در مورد صنعت پشم عنوان نموده است. از آنجا که PETA یک سازمان نسبتا رادیکالی است، لذا تمام مواردی که این سازمان عنوان می کند را باید به دید شک و تردید به آن بنگرید. مثلا مشخص نیست که تخمیر گوارشی گوسفند برای محیط زیست چه تأثیری دارد. با این حال نمی توان در مورد این قضیه شک کرد که پرورش دهندگان گوسفند می توانند عامل تخریب خاک و آسیب به دیگر انواع زمین ها باشند. مدفوع گوسفند می تواند منابع آبی را آلوده نمایند و مواد شیمیایی سمی که گوسفند را برای از بین بردن انگل ها در آن می شویند، اغلب به محیط زیست اطراف وارد می گردد. علاوه بر این، پرورش دهندگان گوسفند به طور معمول حیواناتی نظیر گرگ صحرایی و کانگورو را که به نظر آنها به مزارع پرورش گوسفند آسیب می رسانند، می کشند. تولید پشم می تواند برای خود حیوانات حاوی پشم هم مضر باشد؛ مثلا صنعت پشم موهر از زمانیکه گروه هایی مانند PETA به شرایط وخیم بزهای آنگورا که در زمان تولید این منسوج در معرض آن قرار می گیرند، اشاره کرده اند، در حالتی از بحث و جدال ثابت قرار گرفته است.

دلایل محبوبیت انواع پارچه های پشمی

اگر همچنان این مسئله برای شما مطرح است که پارچه های پشمی به چه دلیل تا این حد محبوبیت دارند، در ادامه مطلب قصد داریه به این دلایل بپردازیم.

  • عایق طبیعی: پشم، گرمای فوق ‌العاده‌ ای ایجاد می ‌کند. این ویژگی آن را برای لباس ‌های زمستانی خانم ها بسیار مناسب می سازد.
  • قابلیت تنفس پذیری بالا: قابلیت تنفس پذیری بالای پارچه پشم، راحتی و تنظیم دما را تضمین می کند.
  • از بین بردن رطوبت: خاصیت جذب رطوبت پشم، پوست را خشک و بدون بو نگه می دارد.
  • احساس لطافت و لوکس: پارچه های پشمی ظرافت و زیبایی را به ویژگی های لباس های زنانه می افزایند.
  • جذابیت بی انتها: پارچه های پشمی جذابیتی جاودانه دارند. همچنان نماد کیفیت و سبکی خاص به حساب می آیند.
  • دوام: ماهیت مستحکم پشم، دوخت لباس ‌هایی با دوام طولانی را تضمین می ‌کند. این پارچه ها شکل و ظاهر خود را در طول زمان حفظ می کنند.
  • ضد حساسیت: بسیاری از خانم ها پشم را ضد حساسیت و ملایم برای پوست می دانند که آن را برای افراد حساس مناسب می کند.

استفاده از انواع پارچه پشمی در لباس ‌های زنانه ترکیبی هماهنگ از راحتی، سبکی و سازگاری با محیط زیست را ارائه می ‌دهد. به همین دلیل به انتخابی برتر برای زنان مدرن و شیک پوش تبدیل شده است.










کمی صبر کنید...

شانل مانتویی

105,000 تومان

پارچه شانل یک پارچه گرم است که برای دوخت لباس‌های پاییزه و زمستانه، پرده، مبل، روفروشی مناسب است. ولی لباس دوخته شده با شانل مناسب پوشیدن در خانه نیست ولی به عنوان یک لباس سبک و گرم برای بیرون از خانه بسیار مناسب است.شرکت کوکو شانل با اضافه کردن الیاف پشم، ابریشم و حتی سلولز به پارچه‌های فاستونی، پارچه‌هایی سبک‌تر، ظریف‌تر با استایلی شیک و خاص تولید کرد.در واقع برای تولید پارچه شانل از ترکیب پارچه فاستونی با الیاف طبیعی (پشم، ابریشم، پنبه) و الیاف مصنوعی (آکریلیک، پلی‌استر، رایون، الفین) استفاده می‌شود که ظاهر متفاوتی به پارچه می‌دهد.


پشمی ساده

113,000 تومان

در تولید انواع کت و شلوارهای رسمی، ژاکت، پالتو، کلاه، دستکش و سایر پوشاک از این نوع پارچه های پشمی استفاده می کنند.


پشمی چهارخانه ای

173,000 تومان

پارچه پشمى چهارخانه برای فصل سرد سال در بازار عمده فروشی در اواخر تابستان تا اواخر پاییز و زمستان از فروش داغی برخورد است. مدل پارچه پشمی چهارخونه برای تولید و دوخت انواع لباس مردانه و زنانه و همچنین شلوار گرم و پالتو بسیار کاربرد دارد. دوخت مانتو پاییزه، پالتو پاییزی شنل و پانچ از دیگر موارد پیشنهادی برای البسه فصل پاییز است.


دسته‌بندی

painter1