شلوارکی


شلوارک یا شلوار کوتاه یکی از پوشش‌ها و لباس‌هایی است که مناسب مکان‌هایی خاص مثل منزل، باشگاه‌های ورزشی، سفرهای دریایی و… می‌باشد. شلوارک پوششی غیر‌رسمی است که برای فصول گرم سال به‌خصوص تابستان، مناسب و خنک است. شلوارک‌ها در رنگ‌ها، طرح‌ها و کاربردهای مختلف تولید می‌شوند. مثلا شلوارک ورزشی، شلوارک ساحلی، شلوارک خانگی و  راحتی و… از انواع شلوارک‌ها هستند. 

انواع شلوارک‌

در سال‌های اخیر شلوارک‌های مختلف و متنوعی در مدل‌ها و رنگ‌های مختلفی در برند‌ها و کارخانه‌های متعدد در ایران و خارج از کشور تولید شده است؛ اما به طور کلی می‌توان شلوارک‌ها را به دو مدل دسته‌بندی کرد: 

  • شلوارک معمولی

شوارک‌های معمولی به شلوارک‌هایی می‌گویند که برای مصارفی مثل استفاده به عنوان لباس خانگی از آن استفاده می‌شود. شلوارک‌های معمولی غالبا از جنس الیاف نخی است و بسیار سبک، راحت، خنک و مناسب برای تمامی فصول به ویژه فصول گرم سال مثل تابستان است. این دسته از شلوارک‌ها خیلی شیک و آراسته نیستند و نمی‌توان از آن برای مهمانی‌ها یا دورهمی‌ها از آن استفاده کرد. پارچه شلوارک‌های معمولی قیمت ارزان و مناسبی دارند و بسیار پرمصرف و پرفروش هستند.

  • شلوارک ورزشی

یکی از موارد استفاده از شلوارک در هنگام ورزش است. در این صورت باید از پارچه‌ای استفاده کرد که نرم و لطیف باشد و قابلیت کشسانی مناسب داشته باشد، چون که هنگام فعالیت بدن عرق می‌کند، پارچه  باید تنفس استاندارد داشته باشد و دارای طرح‌ها و رنگ‌های مناسب ورزش و دیگر ویژگی‌ها باشد. شلوارک ورزشی دارای سایزبندی است و هر فرد می‌تواند با توجه به وزن و قد خود شلوارک مورد نظرش را تهیه کند. شلوارک ورزشی برای تمامی ورزش‌ها مناسب است و حس راحتی را به ورزشکار می‌دهد و می‌توان در ورزش‌های متعددی نظیر فوتبال، دوچرخه‌سواری و… مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد این پارچه

از این پارچه علاوه بر تولید انواع شلوارک می‌توان در تولید لباس و پوشاک دیگری مثل تولید پیژامه، خرج‌کار، پیراهنی و مانتویی نیز استفاده کرد.

انواع پارچه شلوارکی

پارچه‌های شلوارکی در انواع مختلف و در جنس‌های مختلف تولید می‌شوند که مهم‌ترین آنها چهار‌خانه، پنبه فلامنت، پنبه پنبه است. 

  • شلوارک چهار‌خانه 

در بین پارچه‌های شلوارکی، پارچه چهار‌خانه پرطرفدار‌ترین پارچه است؛ این پارچه در رنگ‌های زیادی مثل آبی، زرد و قرمز تولید می‌شود. پارچه چهار‌خانه از جنس پود پنبه و گرماژ ۲۰۰ گرمی و عرض ۱۶۰ سانتی‌متری دارد. از پارچه شلوارکی چهار‌خانه می‌توان در تهیه شلوار، شلوارک، پیراهن و… استفاده کرد. قیمت این پارچه بسیار ارزان و اقتصادی است و برای تولید شلوارک و لباس راحتی بسیار مناسب است. 

  • شلوارک کتان مردانه 

شلوارک‌های کتان از جنس الیاف طبیعی گیاه کتان تولید می‌شوند. پارچه کتان ضخامت، استقامت و مقاومت بیشتری دارد. شلوارک‌های کتان تقریبا شبیه به شلوارک‌های نخی هستند، با این تفاوت که شلوارک‌های نخی به منظور راحتی و بیشتر مناسب برای منزل است؛ ولی این درحالیست که شلوارک‌های کتان برای مهمانی‌ها و مجالس رسمی‌ مناسب‌تر و شیک‌تر است؛ زیرا پارچه کتان ضخامت بیشتری دارد که باعث می‌شود لباس آراستگی و زیبایی بیشتری داشته باشد؛ از این رو برای مهمانی‌ها و مجالس دورهمی مناسب‌تر است.

  • پارچه جین یا لی شلوارکی 

یکی از پارچه‌هایی که در حال حاضر بین جوانان و به خصوص خانم‌ها پرطرفدار است، پارچه جین است. پارچه جین بسیار زیبا، خوش‌فرم و مقاوم است. این پارچه جنس ضخیم و سنگینی دارد و تقریبا برای همه فصل‌ها مناسب است. پارچه جین یا پارچه لی در انواع مختلفی مثل جین رنگی، جین خام، جین کشی یا استرچ، جین سنگ‌شور، جین سفید رنگ و… تولید می‌شود که از همه این مدل‌های جین می‌توان در تهیه شلوار و نیز شلوارک‌های زیبا، شیک و با کیفیت استفاده کرد. پارچه لی همیشه به مد روز و به‌روز هستند و برای هر سن و جنسیتی مناسب است. پارچه جین از جنس الیاف رشته نخ‌های دو‌قلو تهیه می‌شود و از نظر بافت، تراکم بافتی و گرماژ بسیار متراکم و مناسب است. پارچه جین بسیار پرکاربرد است و از آن می‌توان در تولید پیراهن، شلوار، شلوارک، مانتو، کیف و… استفاده کرد.

  • پارچه نخی

شلوار‌ک‌های نخی یکی از پرمصرف‌ترین شلوارک‌های تولیدی هستند که برای تولید این نوع شلوارک، پارچه نخی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارچه‌ شلوارک نخی برای فصل‌های گرم سال مخصوصا تابستان بسیار مناسب است؛ چون جنس این پارچه خیلی نرم و لطیف است و با پوشیدن‌های آن در درازمدت حس خستگی ایجاد نمی‌کند. پارچه شلوارک نخی بسیار تهویه هوای مناسبی دارد و خنک است. همچنین این جنس پارچه بسیار سبک و مناسب است. پارچه نخی بیشتر برای استراحت و استفاده در منزل مناسب است. علاوه بر موارد اشاره شده می‌توان از پارچه‌های شلوارکی دیگری مثل پارچه پنبه‌ای، پلی‌استر، پشم، ترکیب پلی‌استر- پشم یا ترکیب پلی‌استر پشم، ترگال، پارچه کرپ و دیگر پارچه‌ها استفاده کرد. 

قیمت پارچه شلوارکی

با توجه به اینکه این مدل پارچه به‌ خصوص در ایران بیشتر برای مصارف خانگی و شلوارک‌های معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد، این دست از پارچه‌ها قیمت ارزان و مناسبی دارند. اما دسته دیگر از پارچه‌های شلوارکی که مناسب برای تولید شلوارک‌های ورزشی، مجلسی و شیک هستند، قیمت بیشتری نسبت به پارچه‌های شلوارکی معمولی دارد. همچنین مواردی مثل الیاف مصرفی این پارچه، وارداتی بودن پارچه، گرماژ پارچه، عرض پارچه، شرکت و برند تولیدکننده و مواردی از این دست می‌تواند در قیمت پارچه تاثیرگذار باشد. 

نحوه شستشوی انواع پارچه‌های شلوارکی و شلوارک‌ها

برای حفظ شکل لباس، طول عمر بیشتر پارچه و حفظ و ثبات رنگ بهتر‌ است پارچه پشت و رو شسته شود. برای حفظ مرغوبیت و کیفیت انواع پارچه شلوارکی بهتر است که این پارچه را با دست شست و در ماشین لباسشویی قرار ندهید. 


کمی صبر کنید...

دسته‌بندی

painter1